Beoordeeld met een 9,2/10
Menu
Kerstpakketten Tip Belasting En Fiscus
Op deze pagina De WKR-regeling (werkkostenregeling) is fors verhoogd Wat is de WKR-regeling? Wat houdt de WKR-regeling voor u in? Waarom is de WKR interessant? Nog extra tips

Kerstpakketten belasting en fiscale regels 2023

Op deze pagina vindt u relevante informatie inzake de kerstpakketten belasting 2023.

De WKR-regeling (werkkostenregeling) is fors verhoogd

In een gesprek met onze klanten zijn wij erachter gekomen dat veel bedrijven vrijwel niets weten over de vernieuwde WKR regeling. Maar wat houdt de WKR regeling eigenlijk in? Hieronder meer informatie.

Wat is de WKR-regeling?

De WKR regeling staat voor “werkkostenregeling” en is een fiscale regeling die begin 2015 werd geïntroduceerd aan Nederlandse bedrijven. De bedoeling van deze regeling was het oude systeem van vergoedingen en verstrekkingen vervangen. Onder deze regeling valt alles wat te maken heeft met vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers. Gelukkig brengt dit alleen maar voordelen met zich mee. Wat u als ondernemer dient te doen is het verzamelen van alle vergoedingen en verstrekkingen die u heeft gespendeerd aan het personeel.

Wat houdt de WKR-regeling voor u in?

Tot een totale loonsom van €400.000,- heeft u de vrije ruimte om gebruik te maken van de vernieuwde belastingvrije WKR-regeling van 3%. U betaalt hier dus geen loonheffing over. Indien u over dit bedrag gaat heeft u op het resterende bedrag nog recht op 1,2% loonheffingsvrij.

Waarom is de WKR interessant?

Kerstpakketten vallen namelijk onder beloningen voor medewerkers, waardoor u gebruik kunt maken van de WKR-regeling en meer bestedingsruimte heeft. Pas de WKR-regeling toe op de factuur van Kerstpakketten TIP en bespaar vele euro's!

Nog extra tips

Er bestaan nog extra gerichte vrijstellingen op de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Dit zijn voorbeelden van vergoedingen die dus niet meetellen met de totale loonsom van €400.000,-.

  • Aanvraag van verklaring omtrent gedrag (VOG);
  • Verhuiskosten vanwege werk;
  • Reiskosten tot €0,19 per kilometer;
  • Abonnement voor openbaar vervoer;
  • Maaltijden bij het overwerken;
  • Koffie en thee op de werkplek;
  • Fitnessruimte op de werkplek;
  • Werkkleding om het beroep uit te voeren.

Neem altijd even contact op met uw accountant inzake het toepassen van de WKR-regeling op onze kerstpakketten factuur.

 

Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...