0

Kerstpakketten belasting en werkkostenregeling 2019

Met betrekking tot de belastingbijdrage voor de kerstpakketten zijn er sinds vorig jaar een aantal wijzigingen doorgevoerd. Vanaf nu hoeft u geen rekening meer te houden met de vele regels en bepalingen die zijn vastgesteld door de Belastingdienst. Sinds de laatste aanpassingen zijn er slechts drie factoren waar u rekening mee dient te houden. Dit zijn de totale fiscus loonsom, de werkkostenregeling en de gebruikelijkheidstoets. 

Kerstpakket werkkostenregeling 2019

Zoals eerder beschreven zijn twee factoren cruciaal bij de werkkostenregeling, de gebruikelijkheidstoets en de totale fiscale loonsom. De eerste regeling is noodzakelijk om het maximale bedrag te berekenen dat u belastingvrij kunt besteden aan vergoedingen en verstrekkingen aan uw personeel. Dit jaar is dat 1,2% van het totaal. Echter, moet er bij dit belastingvrije bedrag een opmerking worden geplaatst. Er dient rekening te worden gehouden met de gebruikelijkheid binnen de branche en het bedrijf. Er mag namelijk geen afwijking van 30% plaatsvinden bij dit bedrag. Bedragen die niet aan bovenstaande eisen voldoen dient u 80% belasting te betalen.

Kerstpakketten belasting

Bij het bestellen van kerstpakketten dient rekening te worden gehouden met de nieuwe regelgeving. De opgestelde werkkostenregeling kan zelfs voordelig voor uw bedrijf uitpakken. Waar normaliter de grens nog op €70,- lag, is dat vanaf dit jaar ondergeschikt aan de totale loonsom. Zodra de fiscale loonsom per medewerker meer dan €6000,- bedraagt, mag u zelfs méér dan €70,- belastingvrij besteden.
 
Mocht u na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen en/of opmerkingen hebben over de toepasbaarheid van enkele factoren binnen uw eigen bedrijf, dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw boekhouder of accountant. Zij kunnen hierover advies aan u verstrekken.
 
Aan de bovengenoemde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wij raden u aan, als zelfstandig ondernemer zijnde, de fiscale regels die voor toepassing zijn voor u, naar behoren tot u te nemen voordat u een bestelling plaatst. Anderzijds kunt u ook de website van de 'Belastingdienst' raadplegen of telefonisch contact op te nemen voor aanvullende informatie.
Kerstpakketten Tip
Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | Sitemap
Copyright © 2019 - Kerstpakketten Tip
KerstpakkettenTip.nl is beoordeeld met een 10/10 na 12 beoordelingen
Betaalmethodes
info@kerstpakkettentip.nl 087 784 1778 Vergelijken (0) Terug naar boven
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...